14.Den

Přiblížilo se vyléčení nebo alespoň stabilizace stavu a tím pádem i propuštění všech pacientů z léčebny, a proto pacienti věnovali dopoledne balení ústavního i jiného prádla. Po obědě pak byli chovanci cvičně propuštěni na samostatnou vycházku z léčebny a mohli tak najít chybějící ingredience na uvaření lektvaru všeléku, který si pak nechali patentovat. Po návratu do léčebny byli všichni bohatě odměněni. Večer proběhla závěrečná diskotéka s ohňostrojem .

{18.7.2015 0:55} {0 Komentáře}

13.Den

Duševní stav pacientů se výrazně zlepšil, a proto vedení léčebny naordinovalo na dnešní den léčebnou terapii prostřednictvím studia a následného předvedení klasických divadelních her. Postižení herci tak věnovali dopoledne zkoušení divadla. Odpoledne pak do léčebny přijeli kolotočáři a postavili tradiční i méně tradiční pouťové atrakce pro dovádění pacientů. Nechyběl ani obchod se smíšeným zbožím a bar s míchanými nápoji. Večer se diváci dočkali divadelního galapředstavení ve vyprodané divadelní aréně.

{17.7.2015 14:20} {0 Komentáře}

12.Den

V dopoledních hodinách probíhaly celoústavní paralympijské hry, ve kterých se představili velmi nadějní duševně handicapovaní sportovci a předvedli opravdu světové výkony ve všech disciplínách. Odpoledne pak pacienti trénovali propuštění z léčebny, při kterém se museli skrývat v okolí léčebny před pracovníky bezpečnostní agentury farmaceutického koncernu. Maskování všech pacientů a splynutí s okolním terénem bylo úchvatné. Večer se v léčebně uskutečnila ještě talentová soutěž „Sázavské kuře hledá talent“, ve které kromě nadaných nebo nadšených pacientů vystoupili i světoví umělci.

{15.7.2015 23:15} {0 Komentáře}

11.Den

Dnešní den začal opravdu brzy. V podstatě začal již předchozí den drobným deštěm, který místo aby podle všech předpovědí ustával, neustával. První družina tak dorazila do léčebny okolo půl šesté ráno po čtyřhodinovém pochodu. Další skupinky sice přečkali noc na nocovišti, ale celí promoklí moc dlouho nepospávali, během dopoledne tak byli v léčebně všichni chovanci a během zbytku dne tak probíhalo sušení mokrých spacáků bot a dalších věcí. Večer pak celá léčebna soutěžila v bingu a různých dovednostních soutěžích. Spát šli všichni v očekávání terapií dalšího dne.

{15.7.2015 9:37} {0 Komentáře}

10.Den

Ráno se celá léčebna chystala k odchodu na vaření v přírodě a mnozí pacienti i na nocleh mimo pravidelné ubikace. Předpověď počasí byla neurčitá, takže se někteří pacienti snažili zabalit s sebou i velkou část léčebny a její součásti. Jediná skupinka, která měla odjíždět vlakem, svůj vlak nestihla, tak se rozhodla odjet prvním vlakem opačným směrem. Chovanci nakonec všichni dorazili šťastně na místo, kde si připravili oběd. Během zbytku dne pacienti sportovali, hráli si s ohněm a jinak se líně potáceli po svých dočasných tábořištích. K večeru se nebe zatáhlo a tak všichni začali budovat rozličné bivaky. Předpověď, že má být jen chvilkový drobný déšť nakonec úplně nevyšla, takže mnozí z chovanců neudrželi víč

 

9.Den

Dopoledne se celá léčebna přesunula do okolních hvozdů, kde pacienti testovali svou paměť, ale i představivost a schopnosti popsat a znázornit realitu při terapii podobné pexesu. Odpoledne zase chovanci ústavu předváděli vše, co se byli schopni naučit z dovedností pro přežití v přírodě, léčebně a jejím okolí. Večer probíhala příprava na dočasné opuštění léčebny a drobné terapie. Po večerce se pak ještě někteří nespaví pacienti rozutekli do blízkého i dalekého okolí a mnoho se jich vrátilo samo zpět a ostatní byli svezeni sanitními vozy z nedalekých měst a vesnic.

{14.7.2015 16:52} {0 Komentáře}

8.Den

Dopoledne se všichni pacienti léčebny zdokonalovali v různých dovednostech, které mohou využít po propuštění z ústavu. Praktické využití v běžném životě jistě najde střelba z luku a na ní navazující poskytování první pomoci, ale i práce s mapou, uvazování a rozvazování uzlů, rozdělávání ohně a luštění tajných a zašifrovaných nápisů. Po obědě byli chovanci opět uvedeni do hypnotického stavu, ve kterém se dozvěděli o důležitosti mizejících receptů a nutnosti překonat bezpečností službu farmaceutické firmy. Pak nastala oblíbená řež, kterou si všichni náležitě vychutnali. Večer se pak opět někteří pacienti zmítali na parketu v rytmu disca, nebo se cpali buřty a s plnými ústy halekali romantické písně u táboráku. Někteří pacienti však měli uzavřený program denních terapií až po noční stezce odvahy.

{12.7.2015 21:23} {0 Komentáře}

7.Den

Chladné ráno vytáhlo chovancům z kufříků teplé prádlo, ve kterém se hřáli až do pozdního večera, dopoledne ve skupinkách podle věku při hrách v okolí léčebny a odpoledne pak při bloudící soutěžní terapii ve skupinkách podle diagnózy. Pacienti také luštili první zašifrované ingredience k výrobě všeléku. Poté co proběhly večerní – většinou sportovní –terapie a na léčebnu padla tma všichni pacienti prohlubovali své smysly při hledání drobných předmětů na fotbalovém hřišti. Večerka se tedy trochu protáhla, ale s příslibem pozdějšího ranního budíčku.

{11.7.2015 18:43} {0 Komentáře}

6.Den

Dnešní den měli všichni pacienti celodenní vycházku. Někteří si museli na ranní vlak přivstat, ostatní se začali trousit až po snídani. Každý pacient dostal balíček místo oběda a svačiny a odporoučel se za předem připraveným zážitkem. Nestarší chlapci si prohlédli pivovar ve Velkých Popovicích, nejmladší pak vojenské muzeum v Lešanech, nestarší děvčata vyrazila na hrad Český Šternberk a nejmenší na zámek Berchtold, ostatní pacienti putovali do hvězdárny v Ondřejově, do lanového centra nad Chocerady, nebo na zámek Konopiště. Nakonec všichni dorazili zpět do léčebny unavení, ale po psychické stránce opět v o něco lepší kondici. Po večerním nástupu provozovali různé léčebné terapie v táboře po menších skupinkách při hrách a sledování stimulujících multimediálních představení.

{10.7.2015 0:38} {0 Komentáře}

5 Den

Nedostatek účinných léků se projevil hned po snídani, kdy začal pacienty honit po lese průjem. Ani nejlepší běžecké výkony mnohdy na rychlé průjmy nestačily, tak se pacienti museli stále vracet k „hajzlbábám“ pro nový papír a asi po půl hodině byli pacienti i průjmy tak uhonění, že se museli předčasně vrátit zpět do léčebny. O poledním klidu přišla příjemná dešťová přeháňka a po odpolední svačině pokračovaly vesměs odpočinkové terapie v areálu léčebny. Nejmladší oddíly sledovaly film, ostatní provozovaly sport, hráli různé psychohry a vyráběly roztodivné rukodělné výrobky. Večer se uskutečnily pro celou léčebnu zápasy bonbonků, u kterých se hlavně diváci velmi pobavili. Spát se šlo brzo, protože na další den je v plánu pro celou léčebnu na celodenní výlet.

{8.7.2015 23:32} {0 Komentáře}ka do rána zavřená…..

 

4, Den

Celosvětový zákaz léku, který naše Sanatorium nutně potřebuje, vedl dopoledne k jeho masovému pašování. Někteří pacienti používali taktiku maskování, jiní rychlého běhu, ale ať tak či tak bylo mnoho z nich pochytáno všudypřítomnými hraničními kontrolami a kromě zabavení léků skončilo mnoho pacientů ve vězení, odkud byli propuštěni až po prokázání jejich nepříčetnosti. Odpoledne se oddíly, které nevyrazily na osvěžující terapii do řeky, účastnily vlhkých hrátek a organizovaných vodních soubojů v táboře. Večer dostali pacienti více veselých prášků než obvykle a poté se svíjeli na tanečním parketu v rytmu disca.

{8.7.2015 14:54} {0 Komentáře}

3. Den

V dopoledních hodinách pacienti podstoupily už druhou terapeutickou kúru. Tentokrát ošetřující lékaři a zdravotní sestry a bratři povzbuzovali chuťové smysly. Zabrat dostaly především slané, sladké, kyselé a další chuťové pohárky. Po kuřátku k oběhu se odpoledne ve velkém vedru vyrazili osvěžit do řeky Sázavy a k ústavnímu bazénu. Večer potom někteří věnovali fotbalovému zápasu, posezení u táboráku nebo hraní her se svými ošetřovateli. Nejmenší pacienti potom po setmění objevili různé pohádkové bytosti, které výrazně zlepšily jejich náladu i zdravotní stav.

{7.7.2015 10:11} {0 Komentáře}

2.Den

Sluníčko všechny opět vzbudilo časně a po ranním tělocviku a vydatné snídani se všichni pacienti léčebny v doprovodu lékařů a ošetřovatelů podrobili terapiím na místní pouti. Odpoledne se pak všichni věnovali vodním léčebným procedurám ve stojatých, tekoucích i stříkajících vodách léčebny a okolí. Na večerním nástupu byli všichni pacienti seznámeni s podrobnou diagnózou jejich duševního stavu a byli rozděleni do skupin podle stupně a druhu jejich postižení. Večer pak byli pacienti uvedeni do hypnotického stavu a v něm se po skupinách postupně rozvzpomínali na poslední okamžiky před nástupem projevů jejich nemocí, které si za plného vědomí nebyli schopni uvědomit.

{6.7.2015 1:21} {0 Komentáře}

1.Den

Klimatizované autobusy dovezly všechny pacienty do sanatoria ve stabilizovaném stavu. Po základním seznámení s léčebnou a lékařským personálem protrhávala všudypřítomné dusno jen vstupní lékařská vyšetření. Pacientům byly diagnostikovány jejich choroby a mnozí z nich si v průběhu prohlídek již sami začali uvědomovat, v čem spočívají jejich největší psychické problémy. Všichni si první den teplo a pohodu léčebny náramně užili.

{5.7.2015 1:44} {0 Komentáře}

  • Uživatelé 17
  • Články 361
  • Počet zobrazených článků 1439457