14.den
Dopoledne SG týmy získaly na radu jednoho z Goualdů plán na sestavení zbraně, která dokáže zničit domovskou planetu Goualdů. Tím by došlo k definitivnímu osvobození Vesmíru. Odpoledne agenti zbraň opravdu sestavili. Nečekaně nás však přepadli Goualdi a strhla se bitva. Naštěstí jsme zvítězili a mohli se tak dál připravovat na večerní zničení goualdí planety. K tomu došlo přesně v 21.52 hod., kdy všechny SG týmy namířili svou laserovou zbraň do Hvězdné brány, paprsky se setkaly a Goualdí planeta vybuchla. Výbuch jsme sledovali v přímém přenosu, protože na nebi se rozzářil veliký ohňostroj. V průběhu večera proběhla i závěrečná diskotéka. Teště se na nás, zítra se vracíme po úspešné misi domů!
13. den
Dopoledne musely jednotlivé SG týmy získat finanční prostředky k závěrečnému boji s Goualdy. Postupně proto agenti navštěvovali několik židovských obchodníků, od kterých získávali klíče k pokladnicím s drahými kameny. Obchodníci nedávali klíče zrovna levně, agenti museli plnit nejrůznější úkoly - hádat hádanky, přetahovat obchodníky lanem, lovit klíč z humusu.... Odpoledne patřilo pravé táborové pouti. Na spoustě pouťových atrakcí děti získávaly táborové peníze, za které nakupovaly v obchodě. Večer se konala očekávaná akce Sázava SUPERSTAR. Vítězem se stal jojoman Filip David, druhé místo si vyzpívala Lída Novotná a třetí příčku obsadila se svou písničkou Káťa Snítilová.
12. den
Vaření snídaně, balení a návrat z puťáku všem sebral celé dopoledne a spoustu sil, takže polední klid skoro všichni prospali. Odpoledne jsme prošli hvězdnou bránou na planetu, kde chvíli před námi řádili Goauldi, takže jsme museli ošetřit spoustu zraněných. Večer bylo pro velké připraveno letní kino a menší děti hrály bingo a bavily se při doprovodných soutěžích.
11.den
Dnes je PUŤÁK! Dopoledne děti doputovaly na odlehlá místa v přírodě, kde si postupně uvařily v kotlících oběd, večeři, snědly svačinu a ustlaly si ve vlastnoručně vytvořených provizorních trampských příbytcích. Jen nejmladší holčičky a kluci strávili večer v táboře a zachumlali se do spacáků ve velkém vojenském táborovém stanu. Nejstarší holky a kluci místo pěšího pochodu dopluli na místo určení na raftech.

 

10. den

Dopolední sportovní turnaj nadchnul nejednoho sportovního fanouška. Příznivci fotbalu, přehazované, petangu a frisbee si přišli na své. Turnaj průběžně zkrášlovaly roztleskávačky z řad nejmenších holčiček a Jenda. Odpoledne jsme museli získat důležitou informaci o Goualdech na nově objevené planetě. Zprávu jsme museli nejprve poskládat. Po namáhavém snažení to nakonec všechny SG týmy dokázaly. Před večeří se utkali vedoucí a děti ve fotbale. Zkušenost a stáří v boji zvítězily a vyhráli vedoucí. Večer plápolal táborák a zahájily jsme přípravy na zítřejší puťák.
9.den
Dopoledne probíhal program po chatkách. Holčičky malovaly květináče, malí kluci stavěli lesní domy, vetší kluci sportovali a největší dokončovali stavbu mohutné přehrady s pracovním názvem Gabčíkovo. Během poledního klidu byl poprvé otevřen vesmírný obchod, kde si děti mohly nakoupit za získané táborové peníze sladkosti. Odpoledne nás čekala další etapa celotáborové hry, agenti museli podrobně prozkoumat nově objevenou planetu a na ní se seznámit s místní faunou a florou. Po večerním nástupu proběhla další konference Aliance. Hvězdnou bránou vstoupili mimozemšťané a dokonce i jeden Gouald, který se rozhodl přidat se k Alianci a pomoci v boji s Goualdy. Po setmění čekal na malé a menší děti les plný pohádkových postav. Během pochodu za světly svíček potkaly Ferdu mravence, Berušku, Mata a Pata a spoustu dalších roztomilých postaviček.
8.den
Sobotní dopoledne bylo ve znamení architektů a stavebních inženýrů. Na planetách, které jsou již osvobozeny od nadvlády Goualdů, bylo potřeba znovu vybudovat kosmické věže. Jednotlivé SG týmy musely nejprve vytvořit strategii pro stavbu kosmických věží a následně věž i postavit. Odpoledne děti vyplenily stánky s žužu v Sázavě, kde byla pouť. Večer nabyté kilojouly všichni vytancovali na diskotéce, popř. při hraní táborových her.
7.den
Děti měly dnes opravdu nabitý den. V rámci záchrany Vesmíru museli agenti získat zpět ševrony (symboly do Hvězdné brány), které nám předešlé noci ukradli Goualdi a poházeli po lesích. Každý z agentů musel splnit zadaný úkol, za který získal ztracený ševron. Mezi získanými symboly byly i ty správné, které se nám hodili pro noční aktivaci Hvězdné brány. Po večeři si menší děti udělaly táborák a opekly si buřty při zpěvu táborových písniček. Větší děti sportovaly a nejmenší holčičky tvořily zázraky ve vlastní šperkové dílně. Po večerce jsme byli překvapení nečekanou noční aktivací Hvězdné brány. K záchraně Vesmíru jsme museli navštívit planetu věčné tmy a pomoci domorodým mimozemšťanům najít ztracené díly havarované vesmírné lodě, aby bylo možné loď opravit. Záchrana ve věčné tmě se povedla a mohli jsme jít spokojeně spát.
6.den
Po nočním dešti jsme se probudili do slunečného a teplého rána. Protože děti byly po včerejším celodenním výletě unavené, dopoledne trávily hraním her v táboře. Odpoledne bylo nutné vypudit z Vesmíru další Goualdy a osvobodit novou planetu. K tomu jsme potřebovali získat centrální čip Goualdů, který byl ukrytý na neznámém místě. K získání mapy s vyznačeným čipem nám pomohli automatizovaní roboti. Agenti jim však museli nejprve zatančit, zazpívat, sdělit speciální návod na čištění USB portů, přinést součástky… Naštěstí se vše povedlo a tak máme zase další kus Vesmíru svobodný.

 

5.den

Celodenní výlet byl ve znamení přívětivého počasí až do pozdního odpoledne. Zatímco v Chebu a Aši padaly kroupy, děti si užívaly sluníčka a příjemného počasí. Změna nastala až na zpáteční cestě, kdy děti zastihl ve vlaku déšť a kroupy. Přes nepřízeň počasí všichni v pořádku a suší dorazili. Nejmladší holčičky šly na zámek Berchtold společně s menšími kluky. Obzvlášť hřiště s lanovkou děti opravdu nadchlo. Střední holky společně s malými kluky navštívili hrad Šternberk. Dalším místem našeho výletu byly Lešany, kde bojovali střední kluci. Nejstarší oddíly absolvovaly prohlídku Konopiště. Starší holky došly až do Ladova muzea v Hrusicích. S ohledem na nepřízeň počasí jsme zvolili jako večerní program promítání filmů. Po náročném dni nás zítra čeká další bojování s Goualdy.
4.den
Osvobodili jsme první planetu! Nejdříve jsme museli projít Hvězdnou bránou na planetu Abydos, kde byly porouchané jaffské lodě. Okopírovali jsme si jejich plány a podle nich si jednotlivé SG týmy vyrobili vesmírné plavidlo, ve kterém následně absolvovaly cestu na planetu Mabdal. Byla to těžká cesta, museli jsme proletět pásem asteroidů, zorientovat se ve sluneční soustavě, doplnit kontaminovanou vodu do chladiče, doplnit palivo, střílet na nepřátelská stanoviště a nakonec zamanévrovat a přistát na planetě. Po večerním nástupu už děti jen odpočívali a sportovali ve volném tempu, spát se šlo brzy, protože nás zítra čeká celodenní výlet a pro někoho i s velmi časným vstáváním.
3.den
Dopoledne strávily děti v oddílech. Někteří stavěli v lese domky pro víly a skřítky, další korálkovali, jiní podnikli výpravu do města, nechyběly boje a jiné klučičí hry. Po poledním klidu začaly závěrečné zkoušky. Po více než dvouhodinové náročné trase plné úkolů se všem agentům podařilo získat osvědčení ve svém oboru. Gratulujeme! Zítra může konečně začít záchrana Vesmíru od nadvlády Goualdů. Po večeři vypukla první diskotéka.
2.den
Během dne agenti absolvovali speciální výcvik v jednotlivých odbornostech. Průzkumníci, spojaři, topografové, střelci, analytici i speciální agenti jsou připraveni k zítřejším závěrečným zkouškám. Po večerním nástupu se opět otevřela Hvězdná brána a na Zemi vstoupili zástupci jiných galaxií. Společně jsme založili Alianci a dohodli se na postupném zneškodnění Goualdů. Držte nám palce!
1. den
Po příjezdu se děti spokojeně zabydlely a zahájily svůj táborový pobyt spoustou seznamovacích her. Gulášová polévka k večeři přišla všem k duhu. Po večerním nástupu nás všechny překvapila nečekaná nepovolená mimozemská aktivace Hvězdné brány a s tím spojený příchod mimozemšťana. Vypadá to, že mimozemské civilizace potřebují naši pomoc a spolupráci v boji proti ničitelům Vesmíru. Jsme připraveni!

 

  • Uživatelé 17
  • Články 361
  • Počet zobrazených článků 1415395