Táborové DVD
Bohužel i letos došlo k potížím při vypalování fotek z tábora. Na některých dvd najdete místo fotek pouze 1 soubor s příponou nrg. Tento soubor nejdříve překopírujte na svůj disk. Ve vašem programu (Nero apod.) zvolte možnost "Burn image to disk", nejděte umístění zkopírovaného souboru a tento soubor připojte. Nyní již můžete dvd vypálit. Po vypálení by se již na vašem dvd měly nacházet fotky z tábora.
Omlouvám se za komplikace.
15.den
Po budíčku a vydatné snídani se všichni pustili do úklidu chatiček, na celkový úklid tábora už ale nedošlo, protože autobusy které nás měly odvézt zpět do velkoměsta dorazily o dvě hodiny dříve a stířádní turnusů tak proběhlo ne v táboře, ale v Praze. Loučení s kamarády, vedoucími i táborem tak probíhalo trochu chaoticky, ale alepoň to všechny letos méně trápilo. Na prvním turusu se i letos sešla skvělá parta, fajn děti, obětaví vedoucí a výborní kuchaři. Je radost strávit v takovém prostředí pár dní léta.....
14.den
Dopoledne vyvrcholila celotáborová hra. Železniční společnosti využili železniční sítě,kterou během našeho pobytu budovaly, a přepravovaly určený náklad do nově postavených měst. Celkovým vítězem celotáborové hry se stala společnost Grey Train. Odpoledne proběhla táborová pouť. Děti navštěvovaly jednotlivé pouťové atrakce a za získané peníze nakupovaly potřebnosti v našem táborovém krámku. Závěrečná večerní diskotéka byla zakončená ohňostrojem. Zítřejší dopoledne nás čeká dobalování, velký úklid a příprava k odjezdu. Očekávaný příjezd autobusů do Prahy je mezi 13.30 až 14.00 hod.
13.den
Po drsné noční bouřce, při které nám odlítla nástěnka i hrací stan, jsme se probudili do přívětivého dne. Dopoledne trávily děti po oddílech - někteří šli do Sázavy utratit poslední kapesné, sportovci hráli míčové hry, šikulové vyráběli drobné dárečky. V době polední svačiny dorazil do Sedliště City pistolník Aly s křikem, že nedaleko viděl bizony. Všichni se proto museli vydat na lov bizonů a za svou společnost jich ulovit co nejvíc. Po večeři byla vyhlášena akce "Vypadáš skvěle". Každá společnost si vybrala jednoho z vedoucích a jedno z dětí a ty k pobavení ostatních nalíčila a oblékla tak, aby vypadali - jak jinak, než skvěle.
12.den
Dnešní dopoledne bylo ve znamení odpočinku. Starší děti, které měli předešlou noc noční bojovku, odpočívaly a menší děti sledovaly v letním táborovém kině film. Odpoledne čekala všechny železniční společnosti zkouška získaných dovedností, když během dlouhého pochodu plnily nejrůznější úkoly (luštění šifer, střelba ze vzduchovky, uzlování, znalost zásad první pomoci, orientace v mapě, určování azimutů apod.) Po skončení této hry je zřejmé, že železniční společnosti jsou již plně připravené k zahájení provozu postavené železnice. Po večeři nás poctil svou návštěvou sám Leoš Mareš a Rytmus, kteří spolu s profesionální porotou prováděli děti soutěží o nejlepší zpěváky zvanou „O zlaté kuře“. Ti nejlepší si vyzpívali kuře pečené do zlatova a bouřlivé ovace.
11.den
Dnes dopoledne probíhala táborová zábava po oddílech. Nejmladší oddíly plnily úkoly na trase vyznačené fáborky, ostatní se věnovali sportu a nacvičování táborových dovedností jako např. orientace v mapě, topografie, šifry apod. Po poledním klidu musely jednotlivé železniční spolčenosti proniknout do zakázaného indiánského území, kde se maskovali tak, aby je žádný Indián nenašel. Abychom si usmířili indiánské božstvo, postavili jsme na hranici indiánské vesnice chrámové obětní věže. Vše dobře dopadlo a s rudými tvářemi setrváváme pořád v míru. Po večeři jsme se roztancovali v rytmu disco, navštívil nás totiž věhlasný profi DJ Hroch. Před půlnocí čekala na některé větší táborníky ještě stezka odvahy. Uf, byl to náročný a hezký den.
10.den
Dnešní den byl ve znamení vaření v přírodě. Všechny oddíly se vypravily s kotlíkem, ešusem a dalšími nezbytnostmi do blízkého i vzdálenějšího okolí tábora a oběd si připravovaly samy na ohni jako praví dobyvatelé divokého západu. Hlad úspěšně všichni překonali a na večer jsme se vrátili do tábora, kde už čekala večeře - kynuté knedlíky s povidly a tvarohem. Zítra nás čeká další dobrodružství při stavbě železnice.
9.den
Po noční bouřce nás ráno probudilo sluníčko a čínský den mohl začít. Protože na divokém západě žije silná čínská komunita, rozhodli jsme se s ní spřátelit. Dopoledne si děti vyrobily lampiony a čínské hůlky, kterými poobědvaly kung pao. Odpoledne se nejprve rýžovalo zlato a po úspěšném zbohatnutí všech železničních společností se začalo nacvičovat čínské divadlo. Večer jsme se náramně pobavili při podívané na 8 divadelních komedií. Den jsme zakončili sportem a posezením nad malým drinkem v saloonu. Zítra je naplánovaný celodenní pobyt v přírodě s vařením. Doufáme, že vyjde počasí a s hladem si v přírodě hravě poradíme.
8.den
Indiání zaznamenávají své moudrosti uzlovým písmem na provázcích. Při svém útěku jich ale několik poztráceli a protože na ně byla vypsaná odměna, snažili se všichni osadníci najít jich a posbírat co nejvíce. Háček byl v tom, že se o odměně dozvěděli i bandité a zkoušeli hledače zpráv okrást. Odpoledne se celý tábor vydal do města na tradiční Sázavskou pouť. Děti si užily stánky a atrakce a do tábora se vrátili na večeři.
7.den
Uměním každého, kdo se pohybuje po indiánských územích je vidět a nebýt viděn a umět se postarat vždy o svůj žaludek - jedině tak je možné přežít. Po obdržení informace o možném napadení, bylo dnes ráno nutné urychleně opustit základnu, vyhledat dokonalý úkryt a v něm uvařit vajíčko. Po poledním klidu čekal všechny společnosti další zajímavý úkol: Vymyslet a nafotit příběh. Děti využily nejrůznější kostýmy a rekvizity a tak byly jejich příběhy velice nápadité. Den jsme ukončili táborákem a noční pohádkovou cestou lesem pro nejmladší oddíly.
Výsledky sportovního klání
Při sportovním odpoledni se soutěžilo v mnoha disciplínách: Hod koulí, hod koštětem, přetahování lanem, prověrka svalů, skok do dálky, skok v pytli, střelba na lahve, lžícovaná, běh trojnohých, střelba na terč, divoké laso...Celkově nejlepších výsledků dosáhli: 1.místo - Tereza Hýblová, 2.místo - Jiří Svoboda, 3.místo - Veronika Melicharová, 4.místo - Dominik Suchý, 5.místo - Milan Houser, 6.místo - Tereza Dvořáková, 7.místo - Adéla Prášilová, 8.místo - Adéla Hrubá
6.den
Po včerejším náročném dni mezi bandity si stavitelé udělali volno od budování a vyrazili na výlet. Nejmladší holčičky a mladší kluci se podívali na hrad Český Šternberk. Starší dívky šly do obce Bělokozly, kde si prohlédly koňské stáje a potom se všechny na koni svezly. Nejstarší se vydaly na zámek Konopiště nedaleko Benešova. Většina chlapeckých oddílů odjela do Lešan na vyhlášenou expozici vojenské techniky. Všem dětem se na výletě líbilo. Po večeři byl otevřen Saloon s pestrou nabídkou drinků, např. Supercloumák, Huhucoctail, Drink zuřícího bizona nebo Sedliště Sunrise.
5.den
Dnes ráno nás konečně vzbudilo příjemné sluníčko a před námi byl hezký den. Po přesnídávce hrály oddíly různé hry v okolí tábora. Odpolední hra se jmenovala Vyzvědači v roklinách. Z hlavního města bylo třeba dopravit důležité informace ohledně pokračování stavby. Bohužel jedinou cestu obsadily bandy vzbouřenců proti železnici a tak všichni museli pronášet svoje zprávy tajně. Navečer došlo k vyhlášení výsledků našeho včerejšího sportovního klání.
4.den
Hlavním cílem dnešní bojovky bylo zjistit, kde je průsmyk, kterým by se dala stavět železnice. Tuto informaci musely společnosti získat od šamana. V okolí tábora ale sedělo hned 8 šamanů, každý s jinou znalostí. Teprve po poskládání všech informací se dala určit poloha průsmyku. Odpoledne si stavitelé odpočinuli od práce při sportovním klání. Soutěžili v nejrůznějších disciplínách, např. v hodu koštětem, račím závodě nebo ve střelbě na lahve. Večer se všechni dočkali očekávané diskotéky.
3.den
Přestalo pršet, a tak jsme mohli den zahájit rozcvičkou. Dopolední etapa probíhala v lese, ve kterém byly rozmístěny malé kartičky s klíči k luštění zprávy. Každá kartička obsahovala jedno písmeno a obrázek. Pomocí nich se pak mohly rozluštit zakódované zprávy. Dnes poprvé měly společnosti možnost zakoupit si materiál na stavbu a začít budovat první úseky železnic. Večer přišla telegrafem z Little Hillu nepříjemná zpráva o vykolejeném vlaku, který měl dopravit pražce. Každá společnost proto byla nucena vyrobit si pražce vlastní. Odpoledne měl každý oddíl individuální program. Někdo sportoval, někdo šel poznat okolí tábora. Malé holčičky vyráběly ozdoby z korálků, nejstarší dívky pletly náramky.
2.den
Dnešní den bohužel žádnému budování nepřál, protože neustále pršelo. Před deštěm se všichni ukrývali v chatkách, kde hráli s vedoucími různé hry, nebo v jídelně při promítání pohádky. Během slavnostního večera se představily jednotlivé společnosti a nastínily svůj plán, kudy chtějí vést železnici, co je jejich cílem a kdo byl zvolen do funkcí pokladníka, jednatele, ekonoma a předsedy.
1.den
A je to tady! Začaly prázdniny a s nimi i náš tábor. Letos bude ve znamení kolonizace Ameriky. Po nastěhování do srubů a vybalení věcí jsme se seznámili s ministrem dopravy, který nám vysvětlil nutnost vybudovat kolem Sedliště City rozsáhlou síť železnic. Rozdělili jsme se do železničních společností a věříme, že kolonizaci úspěšně zvládneme!
Brigáda 14-15.5.

O víkendu 14-15.5. jsme se sešli na první letošní brigádě a odvedli jsme pořádný kus práce. Velký dík všem, kteří se zúčastnili! Kromě mozolů jsme si odvezli i veselé zážitky, např. .......... Ti co tam byli už vědí, že :-) . Večer jsme doladili CTH a domluvili další důležité věci. Těšíme se na  hojnou účast i při finišovacím víkendu před prázdninami.

  • Uživatelé 17
  • Články 361
  • Počet zobrazených článků 1439302