VŠECHNO NEJLEPŠÍ V ROCE 2019

V roce 2018 to byla pořádně kouzelná jízda a věříme, že to v roce 2019 nebude jinak. Děkujeme moc za přízeň vás i vašich ratolestí a přejeme vám jen to nejlepší v novém roce. A co víc... Slibujeme, že uděláme maximum pro to, aby byl i letní zážitek z roku 2019 nezapomenutelný.

I když se může zdát, že do léta zbývá spousta času, my už začínáme pomalu s přípravami. Každou maličkost z příprav s vámi budeme rádi sdílet, ale na to nejlepší se můžete těšit každý den zase až v průběhu konání tábora.

Během chvilky už ale můžete sledovat pomalé aktualizace na našich stránkách a samozřejmě vám dáme včas vědět před otevřením přihlášek na tábor 2019. 


sobota 14. 7. 2018

Závěrečné balení, úklid našeho turnajového ringu a poslední loučení. Po 14 dnech to nebylo loučení snadné, ale všichni věříme, že se za rok zase shledáme. I když asi už ne pod rouškou kouzelného světa. 

Děkujeme moc všem zúčastněným studentům a věříme, že si turnajové výzvy na maximum užili. Děkujeme i za pomoc ze zničením temné strany. Voldemort je navždy poražen a proto se můžeme těšit už jen na přátelský mír ve světě čar a kouzel. 


pátek 13. 7. 2018

Závěrečný turnajový boj o prvenství nebyl snadný. Po vyrovnaném 14 denním klání se proto ministerstvo rozhodlo dopoledne prověřit studentské mozky, odpoledne naopak jejich fyzičku. 

Při ranním nástupu byl z každé školy unesen jeden člen a úkolem zbytku bylo ho za nejkratší možný čas najít. Rady, kudy vyrazit, ale byly ukryty v zašifrovaných souřadnicích, které některým studentům daly obzvlášť zabrat. Nakonec ale všichni našli, koho hledali a do odpoledního famfrpálového turnaje už týmy zase byly kompletní. 

Večer už jen po vyhlášení všech míst v turnaji patřil závěrečnému bálu. Studenti trsali jako o život a večerka pro nikoho z nich nebyla v tu noc nic důležitého. 


Speciální zpráva dne: KDE ČEKAT NA SVÉ DĚTI?

Příjezd vašich přeslavných studentů se blíží, čekat je můžete zítra ve 13.30 na parkovišti u polikliniky Budějovická na adrese A. Staška 1670/80, 140 00 Praha 4. 
Těší se na vás a i když věříme, že budeme na parkovišti autobusem včas, vše záleží na situaci na silnici. Mějte proto trpělivost a v případě zpoždění z naší strany, na ně chvilku počkejte

čtvrtek 12. 7. 2018

Po vítězství dobra nad zlem jsme začali slavit. Dopoledne studenti otevřeli své atrakce na sázavické pouti a bavili nás svými nápady. Všichni profesoři tak mohli navštívit masáže, tetovací salóny, keramickou dílnu, únikové hry a třeba i casino. Odpoledne se role otočili a profesoři naopak otevřeli sázavickou pouť pro děti. 

Otevřený byl Medový ráj i bar U Dvou Košťat. Z atrakcí byly k dispozici štěstíčka, běh v mlze, páka i střelnice. Zábavný den věnovaný odpočinku po strašlivé porážce Voldemorta nemohl být zakončený jinak než letním kinem s promítáním snímku Harry Potter a Ohnivý pohár. 


středa 11. 7. 2018

Trolové se obrací na temnou stranu a ještě před finálním soubojem je potřeba je opět dostat na naši dobrou stranu. Ke zničení Voldemorta by nám totiž mohli hodně pomoct. Naši studenti se proto vydali na stopování trolů, aby je přivedli na ministerstvo k přemlouvání. Po stopách trolích nudlí se všichni dostali až k cíli, a i když trolové neuvěřitelně zapáchali a díky jejím tupým mozkům a neohrabaným pohybům bylo jejich odvedení složité, ministerstvo s deseti troly na pozemku mělo radost.  Stoupenců Voldemorta už začalo být opravdu mnoho a smrtijedy bylo nutné začít pomalu zvírat do Azkabanu. V odpoledním čase jsme proto vyrazili do boje. Bránili se ale díky našim oddaným bojovníkům za dobro nakonec podlehli.Ke zničení už byl na řade jen Voldemort a hrstka jeho stoupenců. Na večer jsme vyrazili po stopách viteálů a v poslední bitvě je vždy vybraný hrdina z každé školy zničil vhozením do ministerského ohně. Plížit se mezi smrtijedy chtělo pořádnou dávku odvahy. Když vám ale kryje záda sám ministr kouzel, nemohlo se nic stát a Voldemort nakonec padl k zemi.  


úterý 10. 7. 2018

Po úspěšném návratu všech ze strastiplné cesty plné mudlovských výzev (kdo by potřeboval umět zapálit oheň sirkami, když zvládne ovládat oheň pomocí kouzla Expertonum) jakoby bylo zapomenuto na všechny temnoty, které na nás číhají. Všichni se oddávali odpolední přípravě na talentovou večerní show, kterou kouzelnický svět dlouho neviděl. Ti, co si své taneční, pěvecké, divadelní nebo jakkoliv alternativní talenty chtěli nechat pro sebe, strávili deštivé odpoledne ve velké hodovní síni při sérii miniher. 

Co se dělo večer už snad více není nutné popisovat. Souboj o už tradiční celé pečené kuře byl vyrovnaný. Naše porota mohla shlédnout hned několik představení a společně s ní i velké množství studentů, kteří svým spolužákům hrdě fandili. 


pondělí 9. 7. 2018

Studenti jsou na letošním turnaji ubytováni v chatičkách, jsou dobře živeni naší božskou kuchyní a mohou kdykoliv využít umývárky se sprchou a toaletami. Co takhle ale zažít trochu dobrodružství a vyrazit mimo ubykace. Už jen balení na přespání v sázavických lesích bylo výzvou, už po prvních krocích mimo tábor se ale ukázalo, že to bylo výzvou nejsnažší. Studenti si najednou museli obstarat všechno sami. Uvařit oběd, večeři a najít vhodné místo ke spánku pod hvězdami. 


neděle 8. 7. 2018

Ministerstvo i po včerejších zjištěních prozatím nemá stopy o dalších krocích k nálezu viteálů, a právě proto se snaží maximum času věnovat turnaji samotnému. Dopoledne proto všichni studenti absolvovali ministerské hry - od lidských Piškvorek, přes lidské Člověče, nezlob se, až po hledání Hagridových třaskavých škvorejšů. Hlavní náplní ale kromě těchto mini her byl nácvik opravdového famfrpálu. V utkání jeden na jednoho se hledala zlatonka, nechyběli odrážeči, brankář, potlouk, nebo camrál. 

Po prvních náznacích toho, jak jsou košťata pro kouzelníka důležitá při famfrpálu, uspořádalo Ministerstvo nemalé závody našich letců. Na dvou košťatech (vždy pro dva studenty) museli vždy reprezentanti školy zvládnout letecké kolo plné překážek. Po vystřídání všech studentů z jedné školy pak už jen v závěrečném desátém kole finální letecká dvojice uzavírala závod průletem vodou (po mudlovsku - skokem do bazénu). 

Den plný kouzelných zážitků bylo potřeba zakončit v klidovém režimu, a proto studenti večer trávili na svých ubykacích balením na dvoudenní výpravu, která je zítra čeká. Přespat v temných lesích a dokázat odvahu při bránění Sázavic je v těchto časech víc než potřebné. 


sobota 7. 7. 2018 

Život není jen o obratnosti v sesílání kouzel, ale i o štěstí. Možná právě proto Ministerstvo nechalo studenty potrápit na stezce plné úkolů, ve kterých nic kromě štěstí nemůže situaci zachránit. Vlastně může - kouzelný felix felicis, který některé školy získaly, a po jejich použití se v největší šťastlivce světa proměnily. V odpoledních hodinách se ale štěstí ze Sázavic naopak začalo trochu vytrácet. Bylo potřeba zachrátit na cestě plné nástrah Kámen mudrců dřív, než Vi-víte-kdo. Zároveň se stalo nezbytností naučit se pořádně skrývat v sázavických lesích před smrtijedy. Zahrabat se na chvíli pod zem, splynout s vodou v potoce, nebo vylézt do vysokých korun stromů, nebylo nic neobvyklého. Taneční vlna všechny školy pohltila až k večeru. Po nácviku společných tanců, si nenechal ujít příležitost na jedno malé trsnutí oprvdu nikdo. Škoda jen, že poklidný večer opět narušila temnota. Smrtijedi zaútočili na naši obranou linii, prolomili ji a v jednu chvíli to vypadalo, že vybombardují ministerstvo a zničí průběh turnaje. Nakonec ale ministr zahájil neuvěřitelnou palbu a kromě zahnání všech smrtijedů, jednoho dokonce zajal. Díky využití veritaséra se ze zajatého smrtijeda povedlo dostat množství informací o tom, že Voldemort rozdělil svou duši do deseti viteálů a pro zničení temnoty je nutné zničit ještě před finálním soubojem, prvně je. 


pátek 6.7.

Dopoledna proběla výuka magicko-tábornických dovedností, kde si studenti osvojili typické tábornické dovednosti, které využijí v nasledujícím putovním výletu neboli "puťáku". Dále základy praktické zdravovědy, které si vyzkoušeli hned odpoledne.

Odpoledne byli studenti vyslání na pomoci k naším zvědům. Zvědové, kteří vlastnili tajné informace o viteálech zlého Voldemorta se ocitli v nebezpečných situací. Studenti vybavený vědomosti o zdravovědě pohotově pomohli ve všech případech. 

Večer plný sportu aktivně i pasivně.


čtvrtek 5. 7. 2018

Přemnožení kouzelných tvorů - čmelotrysků, drsnochvostů, nebo třeba běhnic - bylo pro sázavické lesy téměř likvidační. V rámci turnaje jsme proto přijali nečekanou výzvu a vyrazili do lesů magické tvory zkrotit. I když to nebylo nic snadného, naši kouzelníci si se vší havětí hravě poradili. 

V odpoledních hodinách jsme vyrazili do města okouknout mudlovské zvyky na Sázavské pouti. Všichni kouzelníci vyzkoušeli mudlovské atrakce i laskominy a jako profesionální nečarové skvěle zapadli do davu místních obyvatel. 

Výstupem kouzelníků za ochranou bariéru Sázavic temné síly ale opět zpozorněly, a Ministerstvo se proto rozhodlo pro vytvoření věrné a oddané skupiny kouzelníků v podobě Ministerské armády. Studenti druhých, třetích a čtvrtých ročníků se zapsali na tajné stezce odvahy a Ministerstvo se tak podle všech dostupných informací postralo o jasné vítezství nad temnotou. 


středa 4. 7. 2018

Po zrození temných sil v průběhu včerejšího večera byl dnes areál turnaje naštěstí pod ochrannými kouzly v bezpečí. Dopoledne proto kouzelníci mohli využít klidu k zaslouženému odpočinku po včerejším brobuzení od Smrtijedů. Odpoledne bylo věnováno ale turnaji už naplno. Studenti luštili zapeklité šifry a hádanky, na trase v lesích naopak zužitkovali dovednosti z výuky kouzelnických hodin. 

Večer už byl pak věnovaný hlavně zábavě, která měla zmírnit pocity zmaru ze zrození Voldemorta. Část studentů prozpěvovala u táborových ohnů, část pod vedením našich zkušených bavičů hrála ve velké hodovní síni bingo. 


úterý 3. 7. 2018

Kromě poznávání areálu turnaje je potřeba prozkoumat i okolní lesy a pole. Proto se všichni vydali na celodenní výpravu za poznáním. Zatímco někteří vráželi s jasným cílem např. na Berchtold, Český Šternberk nebo za pro veřejnost běžně zavřené hradby hradu Pirkštejn, někteří vyrazili riskovat na procházce podle náhody. Hodit si na každém rozcestí kostkou, kudy povede cesta jim ale dopřálo ještě o to nevšednější zážitek. 

Po celém dni všichni dorazili jen tak tak do hodovní síně na vydatnou večeři. Ani po ní ale den nekončil. Na večerním nástupu všech škol přiběhla vyčerpaná a vystrašená redaktorka Denního věštce Čung li, která upozornila na napadení redakce temnou silou. Ministr kouzel ihned zpochybnil možnost příchodu temných sil. Žijeme přeci v míru a kouzelnický svět je přátelský a dobrý. Noc ale ukázala něco jiného. 

Když se ale po setmění kolem ohně začali objevovat smrtijedi a začli znovu oživovat Voldemorta, musel ministr učinit patřičné kroky. Ve velké bitvě byli pro tuto chvíli smrtijedi i s Voldemortem zahnáni a nad Sázavicemi bylo vytvořeno obranými kouzly všech studentů i profesorů ochranné pásmo. Všichni kouzelníci ale musí být v pozoru. Temnotu je potřeba vymýtit jednou pro vždy. 


pondělí 2. 7. 2018

Studenti všech škol zahájili v dopoledních hodinách první kolo výuky pro nejlepší výsledky v turnajových výzvách. Probíhala výuka lektvarů, péče o kouzelné tvory, ale i nauka o černé magii, nebo muzikologie. I když někteří studenti projevovali v jednotlivých hodinách zájem spíše o spánek v lavicích, všeobecné nadšení zbylých šprtů je převládlo. 

Odpolední čas byl věnovám první turnajové hře v bludišti. Vymotat se ze spletitých cest v sázavických lesích bylo pekelné, ale ti, co dávali v hodinách pozor, zabodovali díky svým znalostem při řešení všech nápověd o tom, kudy vede cesta. 

Turnaj je ale kromě všech zkoušek spojený i se zábavou a přátelením všech škol. Proto večer proběhl první kouzelnický bál, kde si všichni hodili ve společenských hábitech bokem. 


neděle 1. 7. 2018

Hůlka si vybírá kouzelníka, ne kouzelník hůlku, a právě proto všichni studenti z jednotlivých škol i ročníků vyrazili v průběhu dopoledne k Olivanderovi pro tu svou. I když u některých studentů Olivander dlouho váhal, nakonec nikdo neodešel s prázdnou. Odpolední program byl pro školní týmy spojený hlavně s utužením týmového ducha. V jednotlivých zkouškách prokázali, že jsou správným a pevným týmem, který si zaslouží bojovat o kouzelnický pohár. 

I když studenti do Sázavic přijeli na pozvání Ministerstva, přihlášení do samotného turnaje museli stvrdit vhozením názvu své školy do Ohnivého poháru. Všechny lístečky byly přijaty a turnaj mohl být ministrem kouzel oficiálně zahájen. 

Nenudili jsme se ale ani večer, zatímco část dětí utužovala své fyzické schopnosti na famfrpálových tréninkových hřištích, nejmenší vyrazili do lesů dokázat svou odvahu na cestě po svíčkách mezi pohádkovými bytostmi. 


sobota 30. 6. 2018

 

Jsme v Bradavicích a turnaj může být zahájen! Všichni prošli zdí na nástupišti 9 a 3/4, ve vlaku se seznamovali se svými profesory i novými spolužáky, mlsali čokoládové žabky z Medového ráje a nakonec vystoupili v cílové destinaci Sázavice. 

V tuto chvíli už jsou všichni na svých ubykacích a čekají na první večeři i oficiální zahájení turnaje. Ministerstvo kouzel už je připraveno udělat maximum pro největší událost současného kouzelnického světa. 

  • Uživatelé 17
  • Články 361
  • Počet zobrazených článků 1415558